Снимка уикипедия,  Трагична новина за световния спорт.Бившият президент на Международния олимпийски

...
Снимка уикипедия,  Трагична новина за световния спорт.Бившият президент на Международния олимпийски
Коментари Харесай

Почина бившият президент на МОК Жак Рох

Снимка уикипедия,  

Трагична вест за международния спорт.

Бившият президент на Международния олимпийски комитет Жак Рох е умрял на 79-годишна възраст, оповестяват от МОК.

Белгиецът бе осмият президент в историята на МОК. Той пое поста след Хуан Антонио Самаранч, и бе начелот в интервала 2001-2013, след което бе завещан от Томас Бах. Оттогава заемаше длъжността на почетен президент, напомня БТВ.

" На първо място, Жак обичаше спорта и да бъде със спортисти - и той съобщи тази пристрастеност на всички, които го познаваха. Радостта му в спорта беше заразна. Той беше приключен президент, оказал помощ за модернизирането и трансформирането на МОК. Той ще бъде запомнен изключително с това, че е първенец на младежкия спорт и с откриването на Младежките олимпийски игри. Той също беше гневен последовател на чистия спорт и се бори неуморно против злото на допинга. Тъй като бяхме определени дружно за членове на МОК, ние споделихме прелестна връзка на другарство и това продължи до последните му дни, когато цялото олимпийско придвижване и аз към момента можехме да се възползваме от неговия принос, по -специално в борда на Олимпийската фондация за просвета и завещание. Цялото олимпийско придвижване надълбоко ще оплаква загубата на огромен другар и буен почитател на спорта ", гласи известието на Томас Бах след новината за кончината на неговия предходник, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР